600 546 419

Miód Rzepakowy

Miód jest efektem przerobienia przez pszczoły nektaru uzyskanego z kwiatów rzepaku. W stanie płynnym ma kolor słomkowy. Ze względu na dużą zawartość glukozy, krystalizacja następuje bardzo szybko, uzyskuje barwę biało-kremową i mazistą konsystencję dzięki czemu doskonale nadaje się do smarowania pieczywa.

Kategoria: Tag:

Opis

Miód rzepakowy zaleca się przy leczeniu chorób krążenia, przede wszystkim w miażdżycy, schorzeniach różnych organów wewnętrznych. Wyrównuje niedobory potasu w organizmie, obniża ciśnienie krwi, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i pierwiastki odżywcze. Stosowany zewnętrznie, zapobiega tworzeniu się pęcherzy po oparzeniach, minimalizując ryzyko powstania infekcji, przyspiesza także gojenie się ran. Zalecany jest w przypadku wyczerpania organizmu.