Pyłek kwiatowy - Gospodarstwo Pasieczne "Mazurska Pasieka" Zdzisław Kalwajtys

Idź do spisu treści

Menu główne

Pyłek kwiatowy

Pyłek to produkt roślin, zbierany przez pszczoły trafia do ula w postaci tzw. "obnóży". Pyłek kwiatowy stanowi  doskonałe źródło witamin, mikroelementów, biopierwiastków, białka i enzymów. W pyłku pszczelim zidentyfikowano następujące witaminy: A, B 1, B 2, B 3, E, C, B 6, PP, P, D, H, B 12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę. Jest bogaty w wiele składników mineralnych: makroelementów i mikroelementów. Wyodrębniono: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, krzem, mangan, żelazo, miedź, cynk, jod, selen i inne.Pyłek kwiatowy zmniejsza skutki wyczerpania, stresu i wzmożonego wysiłku fizycznego. Wspomaga leczenie białaczki, anemii i chorób przewodu pokarmowego. Oczyszcza wątrobę, łagodzi bóle menstruacyjne i jest stosowany w leczeniu przerostu gruczołu krokowego. Z powodzeniem zastępuje syntetyczne odżywki stosowane przez sportowców, nie powodując przy tym skutków ubocznych. Zaleca się spożywanie pyłku w ilości dwie- trzy łyżeczki od herbaty dziennie (dorośli). Pyłek można spożywać bezpośrednio, lub jako dodatek do kefiru, mleka, itd.

Zobacz również:

Powyższa oferta ma charakter informacyjny i jest zaproszeniem do negocjacji, niniejsza oferta nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.

Tworzenie stron internetowych www.emediamark.pl
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego