Miód Rzepakowy - Gospodarstwo Pasieczne "Mazurska Pasieka" Zdzisław Kalwajtys

Idź do spisu treści

Menu główne

Miód Rzepakowy

Miód jest efektem przerobienia przez pszczoły nektaru uzyskanego z kwiatów rzepaku. W stanie płynnym ma kolor słomkowy. Ze względu na dużą zawartość glukozy, krystalizacja następuje bardzo szybko, uzyskuje barwę biało-kremową i mazistą konsystencję dzięki czemu doskonale nadaje się do smarowania pieczywa. Miód rzepakowy zaleca się przy leczeniu chorób krążenia, przede wszystkim w miażdżycy, schorzeniach różnych organów wewnętrznych. Wyrównuje niedobory potasu w organizmie, obniża ciśnienie krwi, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i pierwiastki odżywcze. Stosowany zewnętrznie, zapobiega tworzeniu się pęcherzy po oparzeniach, minimalizując ryzyko powstania infekcji, przyspiesza także gojenie się ran. Zalecany jest w przypadku wyczerpania organizmu.

Zobacz również:

Powyższa oferta ma charakter informacyjny i jest zaproszeniem do negocjacji, niniejsza oferta nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.

Tworzenie stron internetowych www.emediamark.pl
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego